Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Peter van Trijen-CM.com is een Brabantse multinational in messaging Brabant Brand Box

Om de Brabantse economie klaar te stomen voor morgen, moet Brabant dé provincie worden waar nieuwe datatoepassingen het leven van alledag verbeteren. Dat betekent dat het bedrijfsleven, maatschappelijke partners en overheden in Brabant hard aan de slag moeten met data, AI en andere datatechnologieën. Een Brabantse Adviesraad AI met zwaargewichten als de Co-CEO van NXP Nederland en de CEO van CM.com gaat daarbij helpen.

De provincie Noord-Brabant heeft grote ambities op het gebied van data en AI. De provincie moet dé plek worden waar data- en AI-toepassingen worden ontwikkeld en ingezet voor ons welzijn. De plek waar het bedrijfsleven alle vruchten plukt van data, waar datagedreven toponderzoek zich thuis voelt en waar de overheid innovatie met data en AI open en veilig faciliteert. Binnen Brabant bevinden zich al veel bedrijven en kennisinstellingen die hierin vooroplopen, maar om voorop te blijven lopen en de gehele Brabantse economie en samenleving klaar te stomen voor morgen is hulp nodig. Aan de “AI-raad” de taak om maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven te enthousiasmeren en bij elkaar te brengen.

Focus aanbrengen

De leden van de onafhankelijke AI-raad hebben een groot netwerk binnen en buiten Brabant en willen zoveel mogelijk partners betrekken bij een goed geolied ecosysteem. Voorzitter Carmen van Vilsteren is Director Health aan de Technische Universiteit Eindhoven en voorzitter van de topsector Life Science & Health, en is zeer ervaren op het gebied van high-tech en digitale innovatie binnen de gezondheidszorg. “Het belang van data en AI voor de toekomst van onze regio is voor de Adviesraad evident”, aldus van Vilsteren. ”Wij willen graag meewerken om focus aan te brengen in de vele initiatieven en daarnaast om gekozen initiatieven te versterken zodat ze het verschil kunnen maken, niet alleen voor en in Brabant, maar ook nationaal en internationaal.”

Leden van de Adviesraad

De Brabantse Adviesraad AI bestaat uit de volgende personen:

  • Carmen van Vilsteren, Chair Topsector Life Science & Health, Director Health TU/e and Chair of e/MTIC Board (voorzitter)
  • Jacob van den Borne, Eigenaar Van den Borne Aardappelen
  • Alexander van Eerden, CEO Building Blocks
  • Maurice Geraets, Co-CEO NXP Nederland
  • Jeroen van Glabbeek, CEO CM.com
  • Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling Provincie Noord-Brabant
  • Max Louwerse, Hoogleraar Cognitive Psychology and Artificial Intelligence Tilburg University
  • Jack Mikkers, burgemeester gemeente ‘s-Hertogenbosch
  • Melanie Peters, directeur Rathenau Instituut
  • Gerard Schouten, lector AI Big Data Fontys Hogeschool ICT

Kansen pakken

Vanuit de overheid nemen gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (Economie, Kennis en Talentontwikkeling) en burgemeester Jack Mikkers van ‘s-Hertogenbosch deel aan de adviesraad. Van Gruijthuijsen: “Data en AI zijn een stuwende kracht voor ons toekomstig verdienvermogen. Ik ben dankbaar dat deze groep hun tijd, kennis en netwerk beschikbaar stelt om partijen in onze provincie klaar te stomen voor de economie van morgen. We zijn allemaal verbonden in onze overtuiging dat we de kansen van data en digitalisering voor onze provincie moeten pakken, daar worden we allemaal beter van.”

Praat mee over dit onderwerp

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest geliked
Inline Feedbacks
View all comments
Nicole Severijns
4 maanden geleden

Is dit dan ook gelieerd aan de ai hub Brainport?

Tom Jutten
3 maanden geleden
Reactie op  Nicole Severijns

De Brabantse Adviesraad AI heeft een eigenstandige positie, de leden adviseren de provincie op persoonlijke titel. Als provincie hebben we contact met de AI-hub Brainport.

Last edited 3 maanden geleden by Tom Jutten
tags

Gerelateerde berichten