Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Henk van Dijk aan je voor. Hij werkt als beleidsmedewerker aan de uitvoeringsagenda data-economie en aan het cluster life sciences & health in de uitvoeringsagenda toekomstbestendige clusters en triple helix samenwerking.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik begin mijn werkdag rond 08:00 uur en de dag vult zich meestal met online Teams-afspraken en het werken aan dossiers. Ik werk grotendeels vanuit huis. Nu we weer naar kantoor kunnen, zitten er ook steeds meer live afspraken op het provinciehuis tussen.

Wat is het leukste aan jouw functie?

Het leukste aan mijn functie is dat ik mee vorm kan geven aan het Brabant van de toekomst. Dat ik mee kan helpen met de innovatie die nodig is voor het aanpakken van de huidige Brabantse uitdagingen.

Portretfoto Henk van Dijk voor de rubriek even voorstellen toekomstbehendig brabant

 

Hoe ziet volgens jou een toekomstbehendig Brabant eruit en wat is er voor nodig?

Voor een toekomstbehendig Brabant hebben we samenwerking, visie, daadkracht en innovatie nodig. Voor mij is een toekomstbehendig Brabant een samenwerkend netwerk van professionals en (productie)faciliteiten die duurzaam en circulair alle producten en diensten leveren in een gezonde en natuurlijke omgeving aan een eerlijke maatschappij waar ze zelf een belangrijk onderdeel van zijn.

Voor welk thema kies je als je een thema zou mogen kiezen?

Data & Digitalisering. Mijn hele carrière is dat thema al belangrijk geweest in mijn werk; van de komst van Internet tot Big Data en AI (artificial intelligence) nu. Het bedrijfsleven kan steeds meer gebruik maken van innovaties op het gebied van datascience en AI. Daarvoor is het nodig dat ondernemingen in staat zijn om die uitdagingen om te zetten in kansen. Met de uitvoeringsagenda data-economie willen we een bijdrage leveren aan de opbouw van data- en digitale kennis en kunde bij mkb-ers en mkb-medewerkers. Op die manier kunnen we de (maatschappelijke) uitdagingen aanpakken en behouden we onze welvaart.

Samenwerken aan innovaties en het stimuleren van innovaties in het mkb

Tot slot: hoe ziet jouw leven eruit in 2030?

Dan hoop ik nog iedere dag een bijdrage te leveren aan de Brabantse innovatieve economie en werk ik daarnaast een deel van mijn tijd aan kunst.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over data-economie of life sciences & health? Lees dan verder in de uitvoeringsagenda data-economie of in de uitvoeringsagenda toekomstbehendige clusters en triple helix samenwerking. Heb je een vraag aan Henk? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten