Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
ties-rademacher--ey_a6WrfX0-unsplash

Met 20 biobased-circulaire projecten kan de procesindustrie meer dan de helft van zijn klimaatdoelen bereiken in de Delta regio. Dat is de conclusie van een onderzoek in opdracht van de Circular Biobased Delta, ondersteund door de provincie Noord-Brabant. Gisteren presenteerde de Circular Biobased Delta de routekaart met de twintig biobased-circulaire projecten aan het Topteam Chemie. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen was erbij. Hij onderstreept de conclusie van het onderzoek dat de biobased-circulaire projecten veel meer zijn dan een manier om de CO2-uitstoot te reduceren tussen nu en 2030.

Door ons nu in te zetten voor een duurzame groene chemiesector in Zuid-Nederland, werken we aan de economie van morgen en overmorgen. De toekomst is circulair en ook onze industrie moet duurzaam werken om toekomstbestendig te worden. Zo behouden we de werkgelegenheid in deze sectoren en bouwen we een unieke kennispositie op voor Europa en de wereld.

~ Martijn van Gruijthuijsen – gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling ~

Routekaart

De routekaart is het eerste Nederlandse onderzoek dat inzicht geeft in het effect van verschillende biobased-circulaire projecten op CO2-emissiereductie. Als deze projecten worden gerealiseerd, is het haalbaar om in totaal 5,4 miljoen ton CO2 per jaar te besparen. En daarmee een substantiële bijdrage te leveren aan de landelijke klimaatdoelstellingen voor 2030.

Circular Biobased Delta

De Circular Biobased Delta steunt bovenregionale initiatieven die zich richten op het gebruik van circulaire of biomassa gebaseerde grondstoffen voor de chemie, de bouw en de verpakkingsmaterialen. Het is een samenwerking van de 3 provincies, bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland die zich op verschillende manieren inzet voor het ontwikkelen van een duurzame biobased economie.

In de Uitvoeringsagenda Circulaire Economie 2021-2023 Meerwaarde met Kringlopen lees je meer over de ambities, doelstellingen en plannen van de provincie Noord-Brabant. Samen op weg naar een wendbare, duurzame en toekomstbehendige economie in 2030 voor alle Brabanders.

 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten