Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE

Verduurzaming van de bebouwde omgeving, verduurzaming van de lokale energiestructuur en bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van Duitsland en Nederland. Dat waren de speerpunten in het project Cleantech Energy Crossing uit het Europese programma Interreg Duitsland – Nederland. Het project is met succes afgerond en leverde nieuwe ‘clean tech’ productinnovaties op het gebied van batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek op.

Over het project

Kiemt en EnergieAgentur NRW gaven richting aan een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van meer dan 40 mkb’ers, kennis- en onderzoeksinstellingen. Het project was opgesplitst in drie delen:

  1. Sustainable heating & cooling, gericht op innovatieve warmte- en koudetechnieken
  2. Batteries@Home, gericht op de ontwikkeling van kleinschalige batterijtechnologie om elektriciteit op te slaan in woningen
  3. Micro-grid storage, gericht op de ontwikkeling van grotere batterijtechnologieën in een micro-
    grid omgeving.

Deze intensieve en inspirerende samenwerking tussen experts, industriesectoren en tussen landen leverde 15 nieuwe producten op.

Subsidie vanuit de overheid

Het project kreeg ruim 3,1 miljoen euro subsidie vanuit de Europese Unie, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat, provincie Gelderland, provincie Noord-Brabant, provincie Limburg en het Duits ministerie van WIDE Nordrhein-Westfalen.

Meer weten?

In de presentatie Cleantech Energy Crossing – Grensoverschrijdende samenwerking in de ontwikkeling van cleantech innovaties vind je meer informatie over de verschillende producten en projectresultaten.

Lees hier verder voor meer informatie over het Europese programma Interreg en de Brabantse cofinanciering voor grensoverschrijdende projecten.

Onze ambitie voor 2030 is om onze internationaal concurrerende, duurzame en innovatieve economie verder te versterken. Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030.

Beeld: Brabant Brand Box – Fotoburo Bolsius

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten