Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Lancerings beleidskader economie

Volgend jaar gaan de Europese subsidieprogramma’s weer open zoals Horizon Europa, Interreg en Life. Hoe kunnen we ons daarop voorbereiden, door projectvoorstellen te ontwikkelen om die dan te kunnen indienen?

De Europese Unie (EU) stelt voor de programmaperiode 2021-2027 opnieuw honderden miljoenen aan Europese middelen beschikbaar. Deze zijn bedoeld om samen te werken aan de Europese beleidsdoelstellingen:
* een slimmer Europa,
* een groener Europa,
* een meer verbonden en socialer Europa, en
* een Europa dat dichter bij de burger staat.
Deze EU-doelstellingen sluiten perfect aan bij onze provinciale doelstellingen.

Waarom zijn Europese subsidies zo belangrijk?

Het zogenoemde multipliereffect van elke geïnvesteerde euro maken de Europese middelen tot belangrijke impulsgelden voor de provincie. Daarom is het belangrijk dat we als provincie de Europese mogelijkheden optimaal benutten. Dit doen we door de middelen te koppelen aan de eigen beleidsdoelstellingen en daarmee invulling te geven aan de energietransitie, grondstoffentransitie, klimaattransitie, landbouw- en voedingstransitie en de gezondheidstransitie. De Europese middelen zijn een innovatiekatalysator en stimuleren vooral het bedrijfsleven, de kennisinstellingen en overheden (triple helix partners) om innovatiekracht te verbinden met de huidige actuele maatschappelijke opgaven.

Hoe staat het er nu voor?

Op dit moment is de provincie volop bezig met de voorbereidingen en inrichting van de nieuwe Europese programmaperiode. Naast de huidige reguliere programma’s (OPZuid, POP/NSP en Interreg A) werken we ook aan de vormgeving en uitvoering van nieuwe Europese programma’s zoals bijvoorbeeld het “Corona herstel fonds” en de Green deal (ReactEU, RFF en JTF). Zodra er voldoende duidelijkheid is over de concrete invulling van de verschillende Europese programma’s communiceren we daarover, onder andere via dit platform.

Bij wie kan ik terecht met mijn projectidee?

Voor een vliegende start kun je je conceptideeën alvast bespreken met de projectadviseurs van de verschillende programma’s. Weet je niet bij wie je moet zijn? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Volg dan het thema Europa & Internationalisering. Regelmatig vind je hier nieuws over actuele ontwikkelingen en achtergrondinformatie over projecten. Of blijf op de hoogte door je e-mailadres achter te laten en ontvang ongeveer een keer per maand onze toekomstbehendige nieuwsbrief.

Tijdens het webinar Kick-off beleidskader economie 2030 op 25 november jl. konden kijkers vragen stellen via de livechat. De komende tijd lichten we een aantal vragen uit in ‘De vraag van vandaag’. Praat met ons mee door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Heb jij ook een vraag over één van de thema’s op dit platform? Of over de toekomstbehendige plannen van de provincie Noord-Brabant? Stuur ons je vraag en wie weet vind je binnenkort jouw vraag met antwoord hier terug!

 

 

 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten