Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Doorgroei van start-ups niet vanzelfsprekend_Startup Development Report 2021

Een toekomstbehendige economie kan niet zonder groei, innovatie en investeringen. Start-ups zijn cruciaal voor innovatie. Zeker doorgroeiende start-ups kunnen impact maken op de economie en op de samenleving. Ondanks dat er steeds meer aanbod is om start-ups te ondersteunen en te financieren, neemt het aantal start-ups dat doorgroeit naar een scale-up niet toe. Waarom niet? Gridt deed onderzoek en heeft in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Braventure en provincie Noord-Brabant het eerste Startup Development Report gepubliceerd.

Dit zijn de vijf belangrijkste inzichten uit het rapport:

1.    Slechts 5% van de Nederlandse start-ups groeit consistent
2.    Inconsistente groei komt in iedere sector voor
3.    De groei van het team leidt vaak tot problemen
4.    Start-ups die zich focussen op één product-markt doen het beter
5.    92% van de vroege fase start-ups zoekt geld om inconsistente groei te financieren

Nieuwsgierig naar meer? Download dan het rapport.

Ondersteuning van Brabantse start-ups

Braventure ondersteunt innovatieve Brabantse start-ups zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Het Brabant Startup Fonds kan innovatieve start-ups met investeringsplannen helpen door middel van het verstrekken van een lening.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die het Brabant Startup Fonds kan bieden? Meld je dan aan bij Braventure. Samen met jou kijken ze welke begeleiding het beste bij je past.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Beeld: Brabant Brand Box

Praat mee over dit onderwerp

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest geliked
Inline Feedbacks
View all comments
Patrick Essers
2 maanden geleden

Lees ook het advies dat op 7 oktober 2020 aan de Tweede Kamer en de regering is aangeboden door de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI). In dit advies heeft de AWTI onderzocht wat de belangrijkste hindernissen zijn bij de doorgroei van kennisintensieve start-ups en met welke maatregelen we kunnen zorgen dat zulke kennisintensieve bedrijven veel vaker doorgroeien tot een echt groot bedrijf.
Bijgaand de link naar het advies: https://www.awti.nl/documenten/adviezen/2020/10/07/advies-beter-van-start—de-sleutel-tot-doorgroei-van-kennisintensieve-start-ups

Gerelateerde berichten