Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
International Facility Trade ondersteunt start-ups, scale-ups en innovatief mkb met internationale ambities.

Goed nieuws voor start-ups met internationale ambities en innovatieve mkb’ers. Invest International en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) bundelen hun krachten en lanceerden afgelopen week de International Trade Facility. Invest International stelt € 50 miljoen euro beschikbaar en maakt co-financiering met de ROM’s mogelijk.

Goed nieuws voor ons innovatieve mkb en het regionaal verdienvermogen. Deze faciliteit geeft een broodnodige impuls aan bedrijven die werken aan de oplossingen voor de maatschappelijke opgaven van vandaag en morgen.

~ Martijn van Gruijthuijsen – voorzitter commissie Regionale Economie van het Interprovinciaal Overleg ~

Investeren in innovatieve koplopers

De International Trade Facility is voor Nederlandse start-ups, scale-ups en het innovatieve mkb die met hun internationale groeiambities willen bijdragen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Invest International en de ROM’s gaan deze Nederlandse bedrijven gezamenlijk financieren en/of ondersteunen bij het toegang krijgen tot de juiste (financierings)instrumenten van onder meer de ROM’s, Invest International, grootbanken, RVO en Atradius.

De Sustainable Development Goals bieden bedrijven in Nederland enorme zakelijke mogelijkheden. Samen met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen willen we investeren in de innovatieve oplossingen van koplopers.

~ Joost Oorthuizen – CEO van Invest International ~

Begeleiding en financiering

Twintig procent van de Nederlandse start-ups heeft internationale ambities blijkt uit een inventarisatie van de ROM’s. Voor deze doelgroep van startups, scale-ups en mkb is de stap naar buitenlandse markten niet gemakkelijk. Vaak worden proposities in de vroege fase door andere investeerders als te risicovol of te complex ervaren. Financiering gaat dan vaak tegen hoge kosten voor relatief kleine tickets. Daarnaast ontbreekt het vaak aan inhoudelijke begeleiding.

Deze samenwerking geeft onze start-ups direct toegang tot ondersteuning en kapitaal en kan een flinke boost geven aan de succesvolle groei van de Nederlandse start-ups wereldwijd

~ Brigit van Dijk – Van de Reijt – namens ROM-Nederland ~

De samenwerking tussen Invest International en de ROM’s brengt kapitaal, internationale netwerken, toegang tot regionale bedrijven en de ervaring met verschillende vormen van risicokapitaal bijeen.

Meer weten?

Ben jij een ondernemer met internationale ambities? Neem dan contact op met Invest International of met de ontwikkelingsmaatschappij in jouw regio.

Ga naar Invest International

Ga naar ROM-Nederland

Op naar een internationaal concurrerende, toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! 

© Brabant Brand Box

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten