Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Gina Theunissen aan je voor. Zij werkt als beleidsadviseur aan het thema arbeidsmarktbeleid.

portretfoto Gina Theunissen adviseur arbeidsmarkt bij de provincie Noord-Brabant

 

Wat is het leukste aan jouw functie?

Werken aan de arbeidsmarkt van nu en morgen is heel divers. Iedere dag is anders en dat vind ik fijn. Op één dag kan ik ‘s ochtends bezig zijn met een abstracter data-vraagstuk en ’s middags een overleg hebben over het aantrekken en behouden van internationaal talent. We bespreken dan bijvoorbeeld welke concrete resultaten de afgelopen activiteiten hebben gehad.
De afwisseling tussen het werken aan de processen ‘achter de schermen’ en daarnaast samen met partijen uit het bedrijfsleven en het onderwijs direct impact maken op de Brabantse samenleving geeft mij energie.

Wat raakt je of waar droom jij van?

Vanuit mijn studieachtergrond heb ik mij veel beziggehouden met de verschillen tussen mensen. En hoe je hier een brug tussen kunt slaan door wederzijds begrip en het aanpassen van je benadering en communicatie. In deze tijd waarin tegengestelde belangen vaak worden uitvergroot, zou ik het mooi vinden als we wat opener naar elkaar zouden kunnen luisteren, zonder direct oordeel en met wat meer begrip.

Het geeft mij energie om samen met partijen uit het bedrijfsleven en uit het onderwijs impact te maken op de Brabantse samenleving.

Wat is er volgens jou nodig voor een toekomstbehendig Brabant in 2030?

De afgelopen coronaperiode heeft ons nog even extra met de neus op de feiten gedrukt; externe factoren kunnen de Brabantse samenleving en daarmee ons werk plotseling sterk veranderen. Het is daarom belangrijk dat we veranderingen goed blijven monitoren, onze activiteiten daarop aanpassen en mee laten bewegen om de beste resultaten te kunnen behalen. En dan gaat het niet alleen om de veranderingen in Noord-Brabant, ook om de veranderingen ver daarbuiten.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema arbeidsmarktbeleid? In het Actieplan Arbeidsmarkt 2021-2023 vind je meer informatie. Heb je een vraag aan Gina? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten