Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Rob Koolen aan je voor. Hij werkt als adviseur aan de thema’s Talent & Arbeidsmarkt en Data & Digitalisering binnen het programma Economie, Kennis en Talentontwikkeling.

Wat is het leukste aan jouw functie?

Mijn werk raakt in principe alle thema’s binnen het programma Economie en zelfs daarbuiten. Daardoor word ik geconfronteerd met uiteenlopende onderwerpen en organisaties. Dat leidt tot onvermoede contacten en boeiende samenwerking.

portretfoto van Rob Koolen adviseur bij Economie, Kennis en Talentontwikkeling

 

Op welk resultaat ben jij het meest trots?

Iets relatiefs kleins, namelijk de samenwerking met de collega’s van het programma Natuur met wie we tientallen parkbeheerders van de Efteling tijdelijk geplaatst hebben bij Brabants Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor het onderhoud van de Brabantse natuurparken en de begeleiding van bezoekers. Dat duurde tot de Efteling weer open mocht.

Wat is er volgens jou nodig voor een toekomstbehendig Brabant in 2030?

Een goede balans tussen het benutten van technologische oplossingen voor maatschappelijke opgaven en het aanwenden van al je menselijk kapitaal. En dat met slimme investeringen, door financiering en een brede samenwerking, waarop we regie voeren als dat is gewenst en ons wordt gegund.

We zijn een prachtige, rijke en slimme provincie. Wat is er mooier dan dat nog meer Brabanders daar in delen met een persoonlijk ontwikkelplan en fatsoenlijk werk om te (blijven) participeren in die toekomstbehendige economie.

Hoe ziet een toekomstbehendig Brabant er dan uit?

Een toekomstbehendig Brabant is een lerende provincie. Met krachtige natuurlijke leernetwerken van scholen en bedrijven. Ondersteund door een sterke infrastructuur voor arbeidsmobiliteit die de beroepsbevolking optimaal benut en onderhoudt. Iedereen werkt en heeft een inkomen en bij ‘in between jobs’ wordt er (om)geschoold.

Tot slot: wat voor werk zou je het liefste doen als je niet bij de provincie aan het programma Economie, Kennis en Talentontwikkeling zou werken?

Het lijkt me wel wat om bij een culturele instelling of een school te werken. Ik heb een paar keer een gastcollege gegeven bij Fontys en ik vind het erg leuk om met jonge mensen te werken. Daarnaast is de cultuursector natuurlijk erg boeiend. Ik heb ooit in het bestuur van een kunstenaarsinitiatief gezeten en inhoudelijk aan een groot project meegewerkt. Zoiets lijkt me ook mooi werk!

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema Talent & Arbeidsmarkt? Lees dan verder in het actieplan Arbeidsmarkt. Wil je meer weten over het thema Data & Digitalisering? Lees dan verder in de uitvoeringsagenda Data-economie 2021-2023. Heb je een vraag aan Rob? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten