Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
robert-svebeck-wbdSwniIvUY-unsplash

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

 

Deze week stellen we graag Berna Schellekens aan je voor. Zij werkt als beleidsmedewerker Internationale Zaken.

Wat is het leukste aan jouw functie?

Een bijdrage leveren aan het internationaal op de kaart zetten van Brabant. Ik vind het organiseren van handelsreizen en evenementen voor onze bestuurders, Brabantse bedrijven en kennisinstellingen het leukste onderdeel van mijn werk. Het opzetten van een strategisch goed inhoudelijk programma, de juiste relaties ontmoeten en uiteraard regelmatig zelf meereizen, maakt het werk dynamisch en interessant. Datzelfde geldt ook voor de vele internationale bezoeken die we in onze provincie ontvangen. Helaas staat dit nu allemaal even on hold vanwege de pandemie. Fysiek ontmoeten blijft belangrijk om goede (internationale) relaties op te bouwen en resultaten te behalen. Dat zal niet gaan verdwijnen in de toekomst.

Als je niet bij de provincie aan het beleidskader Economie zou werken, wat voor werk zou je dan doen?

Mogelijk iets in de transport- of mobiliteitssector. Daarin zie je vaak de internationale component terugkomen, werken in een team om gezamenlijk resultaten te behalen en veel zakelijke contacten. Daarnaast ben je dan meer bezig met het behalen van concrete bedrijfsresultaten op korte termijn. En dat spreekt me ook wel aan.

Wat is er volgens jou nodig voor een toekomstbehendig Brabant in 2030?

Met respect en begrip voor elkaar en met elkaar samenwerken. Open staan voor nieuwe ideeën, innovaties en kennis ontwikkelen. En met elkaar bouwen aan mooie duurzame oplossingen en resultaten waar we als Brabant trots op mogen zijn.

Tot slot: hoe ziet jouw leven eruit in 2030?

In 2030 hoop ik nog steeds in goede gezondheid te kunnen sporten, reizen en interessante mensen te ontmoeten. En uiteraard, als echte Brabantse, bourgondisch te genieten van het leven :-).

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over de doelstellingen of inhoud van het werken bij team Internationale Zaken? Of heb je een vraag aan Berna? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten