Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Deze week stellen we graag Laurens van Asten aan je voor. Hij werkt als beleidsmedewerker innovatie Life Sciences & Health.

 

Wat is het leukste aan jouw functie?

Het leukste vind ik de de afwisseling van onderwerpen met een langjarige ambitie in combinatie met de onvoorspelbaarheid van de huidige realiteit. De uitdaging is om daarin de provinciale rol passend te maken.

Wat raakt je?

De ambitie van onze organisatie en de bevlogenheid van collega’s om die ambitie te realiseren. Ik vind het zo mooi om altijd die passie te zien.

Op welk resultaat ben je het meest trots?

Ik heb voorbeelden van samenwerkingsverbanden waar ik trots op ben. Bijvoorbeeld de oprichting van Solliance. Dit vroeg om zowel samenwerking tussen kennisinstellingen als betrokkenheid van de industrie in een nog te ontwikkelen markt. Een recenter voorbeeld is de samenwerking tussen partners op het vlak van regeneratieve geneeskunde. En dan vooral het besef bij overheden, onderwijs, gezondheidsfondsen en industrie dat we elkaar nodig hebben als je innovaties sneller wilt laten ontstaan.

Voor een toekomstbehendig Brabant in 2030 is het belangrijkste dat we zien dat het om het gezamenlijke belang gaat; dat we het elkaar gunnen om samen mooie dingen te maken

Aan welke uitvoeringsagenda werk je en wat zijn daarin jouw ambities in 2021?

Ik werk aan de uitvoeringsagenda versterking campussen, stedelijke innovatiedistricten, fieldlabs & hybride leeromgevingen 2021 – 2023 en hou me onder andere bezig met:

  • de doorontwikkeling van Pivot Park met een incubator*
  • de uitwerking van Groeifonds-trajecten,
  • de ontwikkeling van het Smart BioMaterials Consortium, en
  • het borgen van de aansluiting op nieuwe voorstellen zoals Nxtgen Hightech en Nxtgen Farma.

Tot slot: als je niet bij de provincie aan het beleidskader Economie zou werken, wat voor werk zou je dan het liefste doen?

Is er een leven buiten Economie?? Ik merk dat ik resultaatgericht ben, van ambities hou en ambities wil waarmaken en wel zo dat de wereld er beter van wordt. Als ik dat terugvind op een andere plek, dan voel ik me daar ook goed thuis.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten.

Wil je meer weten over de doelstellingen of inhoud van het werken als beleidsmedewerker bij de provincie Noord-Brabant? Of heb je een vraag aan Laurens? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

*incubator: een bedrijf dat andere nieuwe, startende bedrijven helpt

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten