Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Lieke van Dorst aan je voor. Zij werkt als beleidsmedewerker aan het thema Internationalisering.

portretfoto van beleidsmedewerker Lieke van Dorst die werkt aan het thema Internationalisering bij de provincie Noord-Brabant

Wat is het leukste aan jouw functie?

Dat ik verbinding mag leggen tussen binnen- en buitenland én interne organisatie met ‘buiten’. Hierdoor heb ik een heel groot werkveld. Ik krijg veel mee van de prachtige projecten waar in Brabant aan gewerkt wordt. Ook mag ik met veel collega’s samenwerken. Die afwisseling zorgt voor een boeiende dynamiek in mijn werkdag.

Wat raakt je?

De toeslagenaffaire raakt me.
Enerzijds dat je als overheid zo kunt falen bij het maken en uitvoeren van beleid. En anderzijds dat mensen een onrecht is aangedaan dat zo’n enorme impact heeft op het dagelijks leven van henzelf en dat van hun kinderen. Dit maakt mij extra gemotiveerd om bij te dragen aan het rechtmatig en doelmatig handelen van de provincie.

Welk thema kies je als je een thema zou mogen kiezen?

Natuurlijk kies ik dan voor Europa & Internationalisering. Ik heb Internationaal en Europees recht gestudeerd en in dit thema zie ik veel terug van mijn studie zoals bijvoorbeeld Brussel, internationale relaties en economische samenwerking. Ik vind het boeiend om te zien wat er over de grens gebeurd en hoe er over grenzen heen wordt samengewerkt. De dynamiek van verschillende talen en culturen zorgt daarbij voor leuke uitdagingen.

Ik vind het boeiend om te zien wat er over de grens gebeurd en hoe er over grenzen heen wordt samengewerkt

Tot slot: als je niet bij de provincie aan het beleidskader Economie zou werken, wat voor werk zou je dan het liefste doen?

Ik heb ruim zes jaar met heel veel plezier als jurist bij juridische zaken van de provincie gewerkt. Als deze prachtrol als beleidsmedewerker Internationalisering niet voorbij zou zijn gekomen, zou ik waarschijnlijk nog steeds met plezier als jurist werken. Dan niet meer bij de centraal juridische afdeling van de provincie, want ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Eerder bij bijvoorbeeld Kwaliteit openbaar bestuur, bij het Kabinet of bij een organisatie die werkt met mensenrechten.
Verder heb ik een paar maanden als bestuursadviseur voor het beleidskader Economie gewerkt en dat vond ik ook erg leuk. Maar ik weet niet of ik dat ook zo leuk zou vinden als het voor een ander beleidskader dan economie zou zijn 😊

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema Internationalisering of heb je een vraag aan Lieke? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten