Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Bente Lieftink aan je voor. Zij werkt als strategisch adviseur aan het thema arbeidsmarkt en economie.

Wat is er volgens jou nodig voor een toekomstbehendig Brabant in 2030?

De transformatie naar een duurzame, inclusieve en toekomstbehendige Brabantse economie is al in volle gang. Hiervoor is continue kennisvernieuwing nodig en ook een goede verbinding tussen het onderwijs en de maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen mee kan doen en dat iedereen ook zijn of haar talent weet te ontwikkelen en te benutten.

Een toekomstbehendig Brabant is in staat om mee te kunnen gaan met veranderende omstandigheden. In 2030 zal onze economie er door sociale en technologische ontwikkelingen behoorlijk anders uitzien.

portretfoto van Bente Lieftink strategisch adviseur arbeidsmarkt en economie bij de Provincie Noord-Brabant

Wat is het leukste aan jouw functie?

Ik vind het uitdagend om te werken aan complexe vraagstukken die er toe doen. En daarover relevante vragen te stellen waarvan de antwoorden bijdragen aan oplossingen. In mijn functie is het veel schakelen tussen strategie en uitvoering en partijen bij elkaar brengen. Ook dingen mogelijk maken die voor de Brabantse arbeidsmarkt en economie waardevol zijn. Ik werk met veel interne en externe collega’s samen en dat maakt mijn werk uitdagend en afwisselend.

 

Wat raakt je?

De steeds toenemende polarisatie in de samenleving. Dit zie je terug in de steeds fellere maatschappelijke discussies en soms gebrek aan nuance door simplistisch of zwart-wit denken. Dit raakt mij omdat juist deze tijd vraagt om verbinding om maatschappelijke problemen het hoofd te bieden.

Tot slot: als je niet bij de provincie aan het beleidskader Economie zou werken, wat voor werk zou je dan het liefste doen?

Hier zit wellicht een kleine spanning tussen iets graag willen en het ook daadwerkelijk kunnen! Het lijkt mij heel mooi om dan een beroep te hebben waar je echt iets aan het maken bent. Ik houd van bijzondere verhalen van ‘gewone’ mensen. Daarom lijkt het mij geweldig om een podcast- of documentairemaker te zijn. Een verhalenverteller. Daarnaast droom ik stiekem van een eigen radioprogramma waarin mijn verschillende interessegebieden samenkomen, zoals muziek, wetenschap en cultuur.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema arbeidsmarkt of heb je een vraag aan Bente? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten