Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
robert-svebeck-wbdSwniIvUY-unsplash

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Als primeur stellen we graag Gido ten Dolle aan je voor. Hij werkt als programmadirecteur Europa en Economie.

Foto Gido ten Dolle

Wat is het leukste aan jouw functie?

Ik vind het een voorrecht om opdrachtgever te mogen zijn. En in die rol, samen met de andere opdrachtgevers uit de organisatie, ervoor te kunnen zorgen dat de economische opgaven verbonden zijn met de andere opgaven uit de Omgevingsvisie Brabant. Zo spelen we volop in op de kansen die Europa ons biedt.

Op welk resultaat ben jij het meest trots?

Ik ben er trots dat we ondanks alle beperkingen van deze Coronaperiode met onze teams erin geslaagd zijn een nieuw economisch beleidskader te ontwikkelen. En dat we dat inclusief uitvoeringsagenda’s en nieuwe Europese programma’s hebben neergezet. Met deze producten geven we echt richting. Het is nu zaak om met de uitvoering aan de slag te gaan.

We hebben geen tijd te verliezen. De wereld staat ondanks corona ook niet stil en ontwikkelingen gaan snel. We moeten zorgen dat we daarop blijven inspelen.

Hoe ziet volgens jou een toekomstbehendig Brabant eruit?

Een toekomstbehendig Brabant betekent voor mij dat Brabant vooruitkijkt en inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld door te investeren in nieuwe vaardigheden voor Brabanders, in nieuwe werkomgevingen en in nieuwe technologieën voor de Brabantse bedrijven. Met ons beleid dragen we hieraan bij en schetsen we randvoorwaarden, waardoor mensen en organisaties kunnen investeren in hun toekomst.

Tot slot: hoe ziet jouw leven eruit in 2030?

Ik hoop dan te mogen genieten van de wereld in goede gezondheid en omringd door mijn naasten die ik erg liefheb. Mooie reizen maken en tegelijk zien dat Brabant bruist, “ertoe doet” en “aan staat”.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over de doelstellingen of inhoud van het programma Europa of Economie? Of heb je een vraag aan Gido? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten