Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Maddy Reijers aan je voor. Zij werkt als opdrachtnemer aan het thema data-economie.

foto van Maddy Reijers opdrachtnemer uitvoeringsagenda data-economie provincie Noord-Brabant

 

Waar droom jij van?

Er zijn in Brabant een heleboel mooie initiatieven om het Brabantse bedrijfsleven te ondersteunen. Die zijn er ook voor de digitale transitie en het verzilveren van de kansen die big data en datatechnologie bieden. Ik zou het gaaf vinden als al die initiatieven over twee jaar nog beter met elkaar samenwerken zodat we samen een groot bereik en meer impact realiseren.

Een sterke digitale infrastructuur is cruciaal voor onze toekomstige economie. Ik vind het een uitdaging om daar enige grip op te krijgen.

Wat zijn jouw doelstellingen in 2021 als opdrachtnemer van de uitvoeringsagenda Data-economie 2021-2023?

In 2021 hebben we een start gemaakt met de diverse actielijnen uit deze agenda. Eén van die actielijnen gaat over een datavolwassen mkb.

 

Onze inzet op mkb-stimulering bestaat uit:

  • datacoaches in elke regio, en
  • een subsidieregeling voor het stuwend mkb om data-experts in te schakelen.

We presenteren deze inzet tijdens de Dataweek NL van 25 tot 29 oktober in Den Bosch. Een mooi moment om met onze Brabantse partners in gesprek te gaan over krachtenbundeling hierop.

Lees meer over het programma van de Dataweek NL

Een ander voorbeeld is de BrabantRing. Samen met de B5-steden gaan we toegang aanbieden tot een veilige digitale infrastructuur voor maatschappelijke diensten. De eerstvolgende stap is de oprichting van de gezamenlijke BrabantRing BV eind dit jaar. In de Health sector zien we bijvoorbeeld al mooie initiatieven die hierop inspelen.

Lees meer over de BrabantRing.

Tot slot: wat is er volgens jou nodig voor een toekomstbehendig Brabant in 2030?

Een Brabant waarin vergroening en digitalisering hand in hand gaan. En waar iedereen mee kan doen in de digitale samenleving.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over de doelstellingen rondom data-economie? Lees verder in de uitvoeringsagenda data-economie. Heb je een vraag aan Maddy? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten