Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
robert-svebeck-wbdSwniIvUY-unsplash

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Deze week stellen we graag Tjeerd van Loosbroek aan je voor. Hij werkt als projectadviseur Interreg Vlaanderen-Nederland.

Wat is het leukste aan jouw functie?

Het is heel leuk om in contact te staan met bedrijven en organisaties die de wereld slimmer, groener, socialer en mooier willen maken. Die drive om daaraan te werken werkt aanstekelijk en maakt mijn functie divers. Het geeft me energie om ondernemers en initiatiefnemers te helpen om slim gebruik te maken van een programma als Interreg. Daarnaast maak ik deel uit van twee leuke teams: het team Europese Programma’s in Brabant en het team van Interreg Vlaanderen-Nederland in Antwerpen.

Aan welke uitvoeringsagenda werk je en wat is daarbij jouw doelstelling in 2021?

Als team Europese Programma’s willen we de kansen in Europa toegankelijk maken voor alle uitvoeringsagenda’s. We werken ernaartoe dat deze kansen gebruikt kunnen worden voor onze Brabantse doelstellingen.

Toekomstbehendig Brabant kent zes hoofdthema’s. Als je een thema zou mogen kiezen, welke kies je dan?

Dan kies ik het thema Europa & Internationalisering, maar dat is enkel gedacht vanuit de functie die ik bekleed. Persoonlijk denk ik dat we alle thema’s nodig hebben om als provincie te groeien. Het is een holistisch model met daarin onderlinge afhankelijkheden. Door gericht in te zetten op alle thema’s blijven we in beweging (en voor op de concurrerende regio’s).

Op welk resultaat ben jij het meest trots?

Ik ben aan het begin van corona gestart met mijn baan bij de provincie. Ik ben er trots op dat ik de functie eigen heb gemaakt vanaf mijn thuiswerkplek. Het is lastig om vanaf je thuiswerkplek te netwerken binnen de organisatie. Ik was gewend om te netwerken door informeel bij iemand langs te gaan en daardoor snel(ler) tot een resultaat te komen.

Tot slot: waar droom jij van?

Voor mij is het helder dat we vanuit Europa veel middelen kunnen gaan gebruiken voor het behalen van onze Brabantse doelstellingen. Het zou zonde zijn om die mogelijkheden te laten liggen. Ik zou daar graag met al mijn collega’s aan willen werken.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over de doelstellingen of inhoud van het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland? Of heb je een vraag aan Tjeerd? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten