Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Antoon van de Ven aan je voor. Hij werkt als projectleider Innovatie Logistiek & Supply Chain aan de uitvoeringsagenda toekomstbestendige clusters en triple helix samenwerking.

even-voorstellen-antoon-van-de-ven

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om in een vrij lastige periode een nieuw economisch beleidskader voor de provincie Noord-Brabant te maken en te laten vaststellen door Provinciale Staten.

Voor welk thema kies je als je een thema zou mogen kiezen?

Ik kies dan voor internationalisering. We kunnen als Brabant internationaal meer gestructureerd netwerken en samenwerken aan concrete projecten met internationale partijen. Dat is goed voor de Brabantse concurrentiekracht.

Voor een toekomstbehendig Brabant is het nodig dat we meebewegen op ontwikkelingen zonder onze focus te verliezen. Liever een paar dingen goed dan veel dingen half. Waar wil je als Brabant echt voor gaan?

Aan welke uitvoeringsagenda werk je en wat is jouw ambitie in 2021?

De uitvoeringsagenda ‘Toekomstbestendige clusters en triple helix samenwerking’. Door de coronapandemie zijn de supply chain ketens al enige tijd behoorlijk verstoord. Dit vraagt om de nodige acties van logistieke partijen. Inzicht in de ketens via ‘real time traceability’ gaat daarbij helpen. Op basis van data krijgen we dan inzicht in het vervoer via alle modaliteiten (weg, water, spoor en buisleiding). Deze ontwikkeling is de toekomst voor alle bedrijven. En daar ga ik voor!

Tot slot: wat raakt je?

Dat zijn de gepassioneerde ondernemers die vol trots over hun bedrijf kunnen vertellen en dit met hart en ziel uitdragen. Daar krijg ik energie van. Juist met deze mensen samenwerken in projecten is vaak een garantie voor succes.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over toekomstbestendige clusters en triple helix samenwerking? Lees dan verder in de uitvoeringsagenda. Heb je een vraag aan Antoon? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Op weg naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten