Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Frank Kiliaan aan je voor. Hij werkt als projectleider en financial engineer aan het thema data-economie.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik start sinds 15 november de dag om 06:00-06:30 uur met een korte wandeling met onze pup Daantje, een Spaanse Waterhond. Met nadruk op Spaans, want zo vroeg op de dag wil ze nog niet zo lang naar buiten. Daarna lees ik met een kopje koffie het Brabants Nieuwsblad/De Stem. Dan heb ik ook al mijn telefoon naast me om de agenda, openstaande acties en e-mails door te nemen. Vervolgens gaat de laptop aan en heb ik vaak om 09:00 uur de eerste Teams meeting van de dag. Daarna beantwoord ik telefoontjes, e-mails en appjes en lees ik tot een uur of 17.30 beleidstukken en projectplannen.

Vooral vanuit thuis…

Gelukkig heb ik in september en oktober een dag in de week op het provinciehuis kunnen werken en dan leer je je collega’s veel beter kennen dan via Teams. Jammer dat dit nu niet meer kan, maar ik vind dat we met ons allen het coronavirus moeten proberen de kop in te drukken en daarvoor zoveel mogelijk vanuit thuis moeten werken.

Het is heel prettig en inspirerend om met bevlogen collega’s en professionals te kunnen werken die allen op hun manier bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en een betere toekomst.

Hoe ziet volgens jou een toekomstbehendig Brabant eruit?

Voor een toekomstbehendig Brabant hebben we volgens mij samenwerking, visie, sturing, coördinatie en technologische en sociale innovatie nodig. Vooral het durven delen van kennis en data is belangrijk om toekomstbehendig te zijn. Open samenwerken tussen programma’s op bestuurlijk en ambtelijk niveau, gericht op het gezamenlijk oplossen van de gemeenschappelijke uitdagingen.

Welk thema kies je als je een thema zou mogen kiezen?

Mijn hele professionele loopbaan ben ik als adviseur actief geweest in de hightech maakindustrie. Het thema “internationale technologieontwikkeling en samenwerking” is een rode draad in mijn carrière. Ik zou bijna alle genoemde thema’s willen kiezen: talent & arbeidsmarkt, europa & internationalisering, clusters & campussen, circulariteit & duurzaamheid, data & digitalisering en innovatie & sleuteltechnologieën. Als ik er één moet kiezen, dan wordt het toch overduidelijk data & digitalisering. Alles en iedereen is digitaal verbonden en data en AI (artificial intelligence) gaan een steeds grotere rol spelen in ons bestaan. Data en AI zijn de nieuwe hoeksteen van de samenleving in 2030!

Tot slot: hoe ziet jouw leven eruit in 2030?

In 2030 ben ik 68 jaar. Ik zal dan veel met mijn solar buggy 15 holes golf spelen. Slechts 15 holes omdat in 2030 golfen niet alleen zoals nu 9 of 18 holes zal zijn. En met een buggy omdat ik dan sneller door de baan ga. Dan heb ik meer tijd over voor mijn kleinkinderen, vrienden en mijn andere passies: lezen, films, koken, eten en borrelen.

selfie van projectleider Frank Kiliaan op de golfbaan waar hij in 2030 veelvuldig te vinden zal zijn

 

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema data-economie? Lees dan de Uitvoeringsagenda Data-economie 2021-2023. Heb je een vraag aan Frank? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten