Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Harm de Bruin aan je voor. Hij werkt als projectleider aan het thema data-economie en innovatie.

profielfoto van Harm de Bruin projectleider data-economie en innovatie bij de provincie Noord-Brabant

 

Wat is het leukste aan jouw functie?

Wat mijn functie leuk maakt is dat ik een bijdrage kan leveren aan datagedreven innovaties binnen Brabant. Iedereen ervaart dagelijks de gemakken van digitalisering en de mogelijkheden die het biedt. De keerzijde daarvan is dat we ons bewust moeten zijn van de risico’s die een data-samenleving met zich meebrengt. Ik vind het leuk een bijdrage te leveren aan beide onderdelen: enerzijds het stimuleren van datagedreven innovaties en anderzijds bewustwording op het gebied van digitale risico’s.

Welk thema kies je als je een thema zou mogen kiezen?

Ik kies dan zonder twijfel het thema Data & Digitalisering. Data is de rode draad in mijn carrière tot nu toe. Al tijdens mijn studie aan de Universiteit van Tilburg raakte ik overtuigd van het nut van data en de ongekende mogelijkheden ervan. Data was eerst voorbehouden aan gespecialiseerde bedrijven. Nu zien we dat elke organisatie steeds meer datagedreven werkt. Van het sleutelwoord ‘Big Data’ zijn we overgegaan op het sleutelwoord ‘Artificial Intelligence’ (AI). De overeenkomst is dat de mogelijkheden oneindig zijn. We zien dat veel AI-initiatieven zich in de opstartfase bevinden. Ik hoop dat deze concepten straks uitgroeien tot successen die voor het grote publiek bereikbaar zijn. En natuurlijk hoop ik dat de provincie daar een belangrijke bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Ik krijg veel energie van afspraken met mensen uit het bedrijfsleven. Samen bekijken we hoe de provincie aan innovatieve concepten kan bijdragen of op welke manier de provincie kan ondersteunen.

Tot slot: wat raakt je?

Wat mij raakt is de Brabantse manier van samenwerken. Met een groot saamhorigheidsgevoel en met de insteek dat je samen sterker bent dan alleen. De behoefte om zo met elkaar op te trekken om iets moois voor elkaar te krijgen, is iets wat ik erg waardeer.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema data-economie & innovatie of heb je een vraag aan Harm? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten