Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Ingrid Oomen aan je voor. Zij werkt als senior projectleider aan het thema innovatie agrofood.

portretfoto van Ingrid Oomen senior projectleider innovatie agrofood bij de Provincie Noord-Brabant

 

Wat is het leukste aan jouw functie?

Voeding is leven. Vanuit mijn jeugd associeer ik voedsel met gezelligheid en samenhorigheid. En ook met vitaliteit en gezondheid. Boeren verdienen een goed bestaan, alleen is de agrarische sector in Brabant uit balans geraakt. Wij hebben onze boeren nodig om toekomstige uitdagingen zoals het voeden van een groeiende wereldbevolking aan te kunnen. Brabant heeft een krachtige voedselindustrie die door innovatie internationaal een belangrijke rol kan blijven spelen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Brabant heeft een krachtige voedselindustrie die door innovatie internationaal een belangrijke rol kan blijven spelen

Welk thema kies je als je een thema zou mogen kiezen?

Dan kies ik voor circulariteit en duurzaamheid. We zien nu al een tekort aan materialen en dat neemt alleen maar toe. Ik vind het geweldig om te zien hoe er in Brabant slimme initiatieven ontwikkeld worden. Bijvoorbeeld om uit reststromen alternatieve materialen te halen. En ik ben helemaal voor repareren. Op dat gebied liggen er kansen voor kleine ondernemers en studenten die een ambacht leren. Verder let ik zelf op met wat ik koop en probeer ik creatief te zijn met eten wat ik overhoud.

Tot slot: wat raakt je of waar droom je van?

Ik ben nogal praktisch ingesteld; een doener, geen dromer. Zaken als gebrek aan respect en medemenselijkheid raken me. Maatschappelijke problemen en bijvoorbeeld de pandemie laten zien hoe kwetsbaar we zijn is. Het is belangrijk om naar elkaar om te kijken.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema innovatie agrofood of heb je een vraag aan Ingrid? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten