Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
robert-svebeck-wbdSwniIvUY-unsplash

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Deze week stellen we graag Maarten Raaijmakers aan je voor. Hij werkt als strategisch adviseur en opdrachtnemer (Ruimtelijke) Economische Structuurversterking.

Wat is het leukste aan jouw functie?

Het vele schakelen in een politiek bestuurlijke organisatie. Van het sparren met collega’s en contacten bij bijvoorbeeld gemeenten, het Rijk, triple helixorganisaties, BOM en campusorganisaties krijg ik veel energie! Ik werk in een breed palet met verschillende partijen en contacten zowel binnen als buiten het provinciehuis. Ik hou van de afwisseling. De ene dag gaat het over abstracte thematieken, over de lange strategische lijnen, de andere dag maken we daadwerkelijk dingen mogelijk in de praktijk.
Alles is erop gericht om Brabant een beetje mooier en economisch toekomstbestendig te maken.

Aan welke uitvoeringsagenda werk je en wat zijn daarin jouw ambities in 2021?

Ik sta momenteel als opdrachtnemer aan de lat voor de uitvoeringsagenda van Brabantse ecosystemen op campussen, innovatiedistricten, hybride leeromgevingen en fieldlabs. Het gaat hierbij over de fysieke component. Het belang van fysieke nabijheid en lokale factoren blijkt ook in onze sterk globaliserende economie enorm groot. Via de uitvoeringsagenda zullen we onder andere:
* de verbinding tussen arbeidsmarkt en onderwijs,
* de aanschaf van cruciale apparatuur,
* en de inrichting van testfaciliteiten
op deze fysieke innovatieve brandpunten mogelijk maken, realiseren en faciliteren.

Op welk resultaat ben je het meest trots?

Dat we vanaf het zeer prille begin van de coronacrisis snel en daadkrachtig hebben gehandeld. Onder stoom en kokend water hebben we een provinciebreed pakket aan steunmaatregelen opgewerkt voor verschillende bedrijven, instellingen, werknemers, start- en scale-ups, regio’s en sectoren in Brabant.
Ondertussen volgden we via de Brabant Impact Monitor bijna dagelijks de (economische) ontwikkelingen en implicaties van de coronamaatregelen. In die aparte periode hebben we het ook voor elkaar gekregen het Beleidskader Economie 2030 te ontwikkelen.

Tot slot: als je niet bij de provincie aan het beleidskader Economie zou werken, wat voor werk zou je dan het liefste doen?

De dromen van geadoreerd muzikant, profvoetballer of succesvol wielrenner zijn inmiddels vervlogen…
Ik heb een zwak voor mooie onderzoeksjournalistiek of het optekenen van verhalen in verre oorden en culturen à la Frank Westerman en Geert Mak. Zoiets zou ik graag nog eens vervaardigen.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten.

Wil je meer weten over de doelstellingen of inhoud van het werken als strategisch adviseur of opdrachtnemer bij de provincie Noord-Brabant? Of heb je een vraag aan Maarten? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030!

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten