Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
coverfoto even voorstellen toekomstbehendig brabant

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant voor en door mensen. De mensen bij de provincie Noord-Brabant werken aan het vormgeven en uitvoeren van de ambities en doelstellingen die in het Beleidskader Economie 2030 staan. Wie zijn het en wat doen ze?

Dit keer stellen we graag Yorick Michelbrink aan je voor. Hij werkt als strategisch adviseur aan het thema internationalisering.

foto van Yorick Michelbrink strategisch adviseur internationalisering bij de provincie Noord-Brabant

Hoe ziet volgens jou een toekomstbehendig Brabant eruit?

Voor een toekomstbehendig Brabant zijn een duurzame visie, internationale samenwerking, creativiteit, uitvoeringsdrift en innovatie essentieel. Ik zie een samenwerkend netwerk voor me van professionals en organisaties die duurzame goederen en diensten voortbrengen, die de kwaliteit van leven verbeteren en geen schade toebrengen aan de omgeving.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Verschillende dagen per week ben ik op kantoor om met collega’s en externe stakeholders te spreken over lopende dossiers, strategie en uitvoering. Op de dagen dat ik vanuit huis werk richt ik mij meer op het in kaart brengen van Europese ontwikkelingen en het opbouwen van een internationaal netwerk. Die afwisseling bevalt me goed.

En wat is het leukste aan jouw functie?

De hedendaagse maatschappelijke uitdagingen waar wij ons samen met Brabantse organisaties mee bezighouden spelen ook in andere Europese regio’s. Het is daarom verstandig om opgedane kennis en ervaring binnen innovatiecoalities te delen met andere innovatieve regio’s. Zo kun je van elkaar leren en samen stappen vooruitzetten richting concrete oplossingen. Zelf haal ik veel energie uit het leggen van internationale contacten en het initiëren van innovatieve samenwerkingen die voor Brabant waardevol zijn.

Van elkaar leren en samen stappen vooruitzetten richting concrete oplossingen

Tot slot: waar ben jij het meest trots op?

Dat we er als team voor zorgen dat we in de toekomst waardevolle bijdragen kunnen blijven leveren. Binnen het team internationalisering zijn we onze strategie aan het herzien. Op het moment dat er vanuit innovatiecoalities behoefte aan internationalisering ontstaat kunnen we daar direct op inspelen. Het is leuk en uitdagend om hier samen met collega’s verder invulling aan te geven.

Meer weten?

Lees verder op dit platform of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maandelijks nieuws en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten. Wil je meer weten over het thema internationalisering of heb je een vraag aan Yorick? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten