Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
afbeelding bij bericht over spinoff MicroAlign die door een investering van PhotonDelta en Innovation Industries innovatie kan versnellen

Een nieuwe investering van PhotonDelta en het Smart Industries Thematic Technology Transfer Fund dat wordt beheerd door Innovation Industries, helpt MicroAlign met de versnelling van haar technologie- en productontwikkeling. MicroAlign is een spinoff van de TU Eindhoven en wil de investering gebruiken om de kwaliteit van optische fiber-to-chip verbindingen te optimaliseren. Ook wil de spinoff de investering gebruiken om de marktkansen van deze producten te gaan verkennen. 

Fotonica is een sleuteltechnologie voor industrieën zoals lucht- en ruimtevaart, automotive, voedingstechnologie, telecommunicatie en HTSM. Nederland heeft wereldwijd een van de meest volwassen ecosystemen in (geïntegreerde) fotonica. Met haar oplossingen rond verpakken en assembleren vult MicroAlign een ander belangrijk deel van het ecosysteem in. Daardoor wordt het robuuster en kosteneffectiever voor zowel producenten als afnemers.

Over de technologie- en productontwikkeling van MicroAlign

MicroAlign ontwikkelt een revolutionaire technologie. Deze kan meerdere optische fibers afzonderlijk beïnvloeden met een nieuw micro-elektromechanisch systeem. De technologie verbetert de kwaliteit van elke optische fiber-to-chip verbinding, voor tientallen optische fibers en met sub-micrometer nauwkeurigheid. Doel van MicroAlign is een oplossing te bieden die de strikte uitlijningstoleranties bij het testen van fotonische chips en de optische assemblage ervan kan versoepelen. De voorgestelde uitlijnmethode heeft potentieel voor een aantal toepassingen, variërend van data- en telecommunicatie tot sensing, lidar en infraroodcommunicatie.

We zijn enthousiast om innovatieve startups zoals MicroAlign te zien ontstaan in ons ecosysteem.

“We zijn enthousiast om innovatieve startups zoals MicroAlign te zien ontstaan in ons ecosysteem. Hun technologie zal bijdragen aan de industrialisatie van de toeleveringsketen omdat het het back-end proces bij processen rond assemblage en testen versterkt. Dit stelt onze partners in staat om efficiëntere producten te blijven produceren. De oprichting van start-ups zoals MicroAlign is ook een bewijs van het positieve klimaat voor deeptech ondernemers binnen ons ecosysteem. We kijken ernaar uit om MicroAlign te ondersteunen in hun avontuur naar succes”, zo vertelt Pieter Klinkert, fondsmanager PhotonDelta.

Lees het hele nieuwsbericht op de website van PhotonDelta 

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

© Brabant Brand Box

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten