Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
download_scaled_1250x1250_8275

Het Brabantse Bio Based Supply en het Vlaamse Terracorrect werken samen aan het opwaarderen van restafvalstromen. Ze verwerken deze restafvalstromen via een duurzame drogingsstap tot biocomposieten. Biocomposiet is een materiaalsoort dat bijvoorbeeld als bouwmateriaal ingezet kan worden, maar kent ook vele andere toepassingen. De grensoverschrijdende samenwerking tussen deze twee bedrijven wordt gesubsidieerd door het project CrossRoads2 Sustainable Energy, onderdeel van het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland.

We werken er hard aan om de transitie naar een duurzame maatschappij te versnellen. De huidige manier van storten of verbranden is niet langer acceptabel. Door reststromen op te waarderen valt een grote milieu-impact te realiseren.

~ Bio Based Supply ~

Geen verbranding = geen CO2-uitstoot

Zo’n 90% van het afval dat bij Nederlandse en Belgische afvalverwerkers binnenkomt, kan op een kostenefficiënte manier gescheiden en gerecycled worden. Voor de overige 10% lukt dat niet, wat een hoge kostprijs met zich meebrengt. Het gaat vaak om restanten van het recycleproces die in de laatste stap niet verder gerecycled of opgewaardeerd kunnen worden, zoals organische reststromen die verontreinigd zijn met plastics en dergelijke. Momenteel worden deze reststromen gestort of verbrand met CO2-uitstoot tot gevolg. Door dit afval hoogwaardig op te waarderen en te verwerken tot biocomposiet kan een milieuvriendelijke en circulaire oplossing ontstaan.

Lees het hele nieuwsbericht
Bron: CrossRoads2 Sustainable Energy

Help je mee met het verminderen van CO2-uitstoot?

Op woensdag 16 juni opent CrossRoads2 Sustainable Energy een extra subsidieronde voor Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’ers die samen de CO2-uitstoot in de grensregio willen aanpakken. Dit is de laatste kans om je subsidie aan te vragen. Interesse? Ga ervoor! 

Beeld: provincie Noord-Brabant

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030!

 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten