Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
bron: ESB Business School, Hochschule Reutlingen

De Ler(n)ende Euregio is een Duits-Nederlands samenwerkingsverband van beroepsonderwijs, opleidingsbedrijven en de overheid. Het samenwerkingsverband zet in op grensoverschrijdend leren door het stimuleren, begeleiden en organiseren van uitwisselingen, projecten en stages.

Eén van die projecten is ‘Taal Verbindt’. Een project waar ook roc’s uit Noord- en Zuidoost Brabant aan deelnemen. Het project krijgt subsidie vanuit het Europese programma Interreg Duitsland-Nederland en loopt tot 31 juni 2022.

In twee interviews gaat Ler(n)ende Euregio in gesprek met de Duitse minister Dr. Stephan Holthoff-Pförtner en de Nederlandse staatssecretaris Drs. Raymond Knops. Wat zijn belangrijke aandachtspunten voor het beroepsonderwijs in de grensregio’s? En welk advies heeft de minister voor een duurzaam scholennetwerk?

Taal is het smeermiddel waarmee je kunt communiceren

~ Drs. Raymond Knops – Staatssecretaris Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties ~

 

Het beste wat je voor Europa kan doen is grenzen neerhalen, niet alleen de fysieke grenzen, maar vooral de grenzen in het hoofd en in het hart

~ Dr. Stephan Holthoff-Pförtner – minister NRW ~

Meer weten?

Op de website van Ler(n)ende Euregio vind je meer informatie over dit samenwerkingsverband en over het project Taal Verbindt. Op de website van Stimulus lees je meer over de financiering van grensoverschrijdende projecten binnen het Europese programma Interreg.

Onze ambitie voor 2030 is om onze internationaal concurrerende, duurzame en innovatieve economie verder te versterken. Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030.

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten