Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
thisisengineering-raeng-0gYq67rIK8s-unsplash

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Ministerie van Economische Zaken (EZ) brachten gisteren een digitaal werkbezoek aan deelnemers van de pilot hybride Tech docent Brainport bij Brainport in Eindhoven. De bezoekers ontmoetten de docenten en verschillende pilotpartners uit het onderwijs en bedrijfsleven. Ze spraken over de pilot, de meerwaarde ervan, de belemmeringen en hoe daarmee om te gaan.

Over Hybride Tech docenten

Hybride Tech docenten brengen werkervaring en kennis uit het technische bedrijfsleven letterlijk de klas in. De combinatie van lesgeven en bedrijfsleven zorgt voor een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

De hybride docenten nemen deel aan de tweejarige pilot ‘Hybride Tech Docenten in Brainport Eindhoven’ die op 1 januari 2020 is gestart. De pilot is bedoeld om een impuls te geven aan de kwaliteit van het onderwijs in de regio. Het doel is om op te schalen naar een duurzame (regionale) samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven via het hybride docentschap.

Over Talent & Arbeidsmarkt

De provincie Noord-Brabant is één van de financieringspartners van de tweejarige pilot. We zetten ons in voor een duurzame Brabantse arbeidsmarkt. Daarom werken we in coalities met partners in de regio aan projecten die concrete bijdragen leveren aan onze ambities. Hierbij gaat het om samenwerken aan leren, opschalen en het stimuleren en aanjagen van innovatie. Ook gaat het over talent. Aantrekken, behouden, ontwikkelen en benutten van talent. Talent voor de kenniseconomie van morgen.

Meer weten?

Op de website van Brainport Eindhoven vind je meer informatie over de pilot Hybride Tech Docenten. Wil je meer weten over onze plannen en doelstellingen rondom het thema Talent & Arbeidsmarkt? Lees dan verder op dit platform.

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten