Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Europees project Digipro event op 28 september

Digipro is één van de projecten van het Europese programma Interreg Nederland-Duitsland. Het project ondersteunt mkb’ers in de grensregio bij product- en procesinnovaties en stimuleert samenwerking en kennisoverdracht. Zo ontstaan er nieuwe technologieën die bijdragen aan de digitale transformatie in een snel veranderende wereld. Binnenkort stopt het project. Digipro begeleidde ook een aantal Brabantse mkb’ers bij de ontwikkeling van intelligente producten, processen en modellen.

Brabantse Digipro-ondernemers in de spotlights

Er zijn ongeveer dertig Brabantse mkb’ers die meedoen aan Digipro. Hieronder introduceren we vijf Brabantse bedrijven die een leidende rol hebben gehad in het project.

  • Abel ontwikkelde samen met hun Duitse partner Routine Health GmbH een intelligent trainingsapparaat voor personen met een verminderde beenfunctie waarbij met hulp van een digitale applicatie en sensoren het opbouwen van spierkracht en conditie wordt gestimuleerd.
  • Embedded Fitness werkt aan interactief bewegen waarbij met sensortechnologie gamen en bewegen worden gecombineerd. Zo ontwikkelden ze samen met hun Duitse partner Sensor Partners een ‘slimme’ spelvloer.
  • FreeSense ontwikkelde de CareBuddy; een multifunctionele wearable speciaal ontwikkeld voor ouderen die draagbaar is in het oor als veelzijdig en slim gehoorapparaat. Ze werkten samen met de Duitse gehoorstellenproducent auric Hörsysteme.
  • IPOS Technology BV heeft samen met het Duitse Tierklinik Lüsche hun applicatie IPOS doorontwikkeld. Ipos is een trainingsapp voor paarden waarbij de fysieke en technische ontwikkeling van het paard kunnen worden bijgehouden.
  • NICE Software ontwikkelde samen met hun Duitse partner Reha Viersen een eHealth oplossing voor het digitaal begeleiden van revalidatiepatiënten in Duitsland. Elke dag hebben deze patiënten online inzicht in oefeningen en medicijnen en kunnen doelen, levensstijl en algehele progressie op het platform worden bijgehouden.

Lees verder en bekijk ook de video’s op de website van Digipro

Nieuwsgierig naar meer? Meld je aan voor het Digipro Final Event NL-DE

Na vier jaar innoveren, internationaliseren en samenwerken is er veel kennis en ervaring opgedaan. Graag deelt Digipro de behaalde resultaten en de kansen voor de toekomst. Wil jij je op dinsdag 28 september laten inspireren door de innovatiekracht van de Digipro-ondernemers? Meld je dan aan voor het Final Event.

Meer informatie en inschrijven

Over Interreg Nederland – Duitsland

Interreg is een subsidieprogramma van de Europese Unie. Het biedt financiële ondersteuning aan samenwerkingsprojecten langs de Europese grenzen. De belangrijkste doelstellingen van het programma zijn de verhoging van de innovatiekracht van de grensregio en het verminderen van de barrièrewerking van de grens.

Meer informatie over Interreg Nederland – Duitsland

De provincie Noord-Brabant ondersteunt Digipro als financiële partner. Zij zet zich als provincie in voor een duurzame, internationale, concurrerende en innovatieve economie waar elke Brabander de vruchten van plukt.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Afbeelding: Unsplash

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten