Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Avular-sound-camera-drone

Het INTERREG VA-project SPECTORS richt zich op innovatieve ontwikkelingen voor civiele dronetoepassingen op het gebied van natuur, landbouw, meetkunde en schadedetectie. Bedrijven en overheden hebben hierin samen ongeveer 10 miljoen euro geïnvesteerd. Eind februari is dit succesvolle project beëindigd.

Civiele dronetoepassingen op het gebied van landbouw en natuur

Dertig Nederlandse en Duitse partners werkten samen aan technologieontwikkeling voor drones. In interdisciplinaire deelprojecten werden een groot aantal producten (demonstratoren) ontwikkeld met de daarbij behorende diensten gebaseerd op de nieuwste hard- en software. In totaal zijn er elf nieuwe producten ontwikkeld waarbij sensortechnologieën voor drones centraal staan. Vanuit Brabant waren Obtrasec b.v. en Van den Borne Aardappelen betrokken.

In het SPECTORS-project gaat het zowel om het ontwikkelen van nieuwe apparatuur en software als ook om het creëren van verbeterde diensten op het gebied van drones.

~ Rolf Becker – Architect SPECTORS ~

Over SPECTORS

SPECTORS is een afkorting van Sensor Products for Enterprises Creating Technological Opportunities in Remote Sensing. In SPECTORS werken bedrijven in het Nederlands-Duitse grensgebied samen aan de ontwikkeling van toepassingen als laser en radarpositioneringsystemen voor in- en outdoor navigatie, 3D-scanners voor landmeting en radars voor verkeersmonitoring op luchthavens en verkeersovergangen.

Meer weten?

Lees alles over de resultaten van project SPECTORS of lees verder op de website van SPECTORS.

De provincie Noord-Brabant was cofinancier van dit project met een bedrag van € 21.600.
Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030.

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten