Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Avular-sound-camera-drone

De MIT Zuid-regeling stimuleert innovatie bij het mkb, gericht op de maatschappelijke opgaven. Bedrijven kunnen via de regeling financiering krijgen voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek en R&D-samenwerkingsprojecten. De provincie voert in 2021 voor het achtste achtereenvolgende jaar de MIT Zuid-regeling uit, samen met de provincies Limburg en Zeeland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De provincie Noord-Brabant stelt daarvoor € 3,35 miljoen beschikbaar.

Innovatie
Door cofinanciering van het ministerie en eigen bijdragen van bedrijven wordt via de regeling in de provincie ongeveer 20 miljoen euro in innovatie gestoken. Naar verwachting zullen ongeveer 170 bedrijven in Brabant gebruik kunnen maken van de regeling waarmee zij de haalbaarheid van een innovatie gaan onderzoeken (120 bedrijven) of een nieuw product gaan ontwikkelen binnen een R&D-samenwerkingsproject (50 tot 55 bedrijven). Een voorbeeld van een R&D-samenwerkingsproject uit 2020 is “Predictive Battery Packaging” uit Oss. Circular Energy Solutions en Squadra Machine Learning Company zetten in dit project een proces op om het testen van ‘second life’ batterijcellen en het bouwen van ‘second life battery packs’ significant te verkorten. Dit is van belang voor de recycling van batterijcellen.

Focus op maatschappelijke opgaven
Dit jaar wordt de regeling nog sterker gericht op het stimuleren van innovatie rondom de maatschappelijke opgaven op het terrein van energie, verduurzaming, water, landbouw, voedsel, zorg en veiligheid. Het innovatief mkb speelt een belangrijke rol in het verdienvermogen van Brabant van morgen, en zorgt op deze manier voor innovaties die(deel)oplossingen leveren voor de maatschappelijke uitdagingen waarmee we heden ten dage worden geconfronteerd. De provincie Noord-Brabant investeert hier graag in om investerend uit de huidige crisis te komen én de kwaliteit van onze economie, samenleving en leefomgeving te verhogen.

Openstellingsdata MIT Zuid 2021 bekend
Voor MIT Haalbaarheid (first come, first serve): 20 april 2021 9.00 uur tot 9 september 17.00 uur
Voor MIT R&D samenwerking (tenderprocedure): 1 juni 2021 9.00 uur tot 9 september 17.00 uur

Meer weten?
De uitvoering van de subsidieregeling is belegd bij Stimulus, in nauwe samenwerking met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM, LIOF en Economische Impuls Zeeland.
Bent u ondernemer en wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Stimulus of kijk op www.stimulus.nl.

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
tags

Gerelateerde berichten