Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Circulaire economie door het tegengaan van voedselverspilling en het gebruiken van reststromen

We werken samen aan een toekomstbehendig Brabant. Een toekomstbehendig Brabant met een circulaire economie. Onderdeel van een circulaire economie is het tegengaan van voedselverspilling. Afgelopen week tijdens de nationale Verspillingsvrije Week lieten verschillende Brabantse ondernemers zien hoe zij hun steentje bijdragen aan een circulaire economie in Brabant.

Brabant kan claimen dat we de allerbeste worden tegen verspilling in de wereld. We moeten er vol voor gaan om deze bijdrage aan de wereld te leveren.

~ Bob Hutten – initiatiefnemer De Verspillingsfabriek ~

Bij De Verspillingsfabriek gooien ze bijvoorbeeld de tomatenkoppen en -kontjes niet weg. Ze maken er onder andere tomatensoep en -saus van.

Koffiedrab weggooien? Zonde! Er zit nog heel veel voedingswaarde in om bijvoorbeeld oesterzwammen op te kweken. ZuiderZwam maakt hier heerlijke kroketten en andere snacks van.

In ijs en smoothies die je in de supermarkt koopt kan het zomaar zijn dat Miss Berry heeft bijgedragen aan de inhoud. Fruit dat niet geschikt is voor de supermarkt wordt door Miss Berry opgehaald bij de telers en aangeboden als grondstof aan de voedselverwerkende industrie.

Tot slot VARTA-ValorisatieLab. Zij weten wel raad met het snoeiafval van hun laurierbomen. Van de laurierolie uit de blaadjes wordt heerlijke laurierdrop gemaakt.

Nieuwsgierig naar meer?

Op het platform Landbouw en Voedsel Brabant vind je meer inspiratie hoe je voedselverspilling kunt tegengaan. Ook lees je hoe de provincie Noord-Brabant bijdraagt aan een circulaire economie. Ga naar het platform

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Beeld: provincie Noord-Brabant

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
tags

Gerelateerde berichten