Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
SBMC ontwikkelt hoogwaardige infrastructuur voor toepassing biomaterialen in de regeneratieve geneeskunde

Stichting Smart Biomaterials Consortium (SBMC) wil een hoogwaardige infrastructuur realiseren voor bio- en biocompatibele materialen voor life sciences toepassingen. Vooral om ze te gebruiken in de regeneratieve geneeskunde. Regeneratieve geneeskunde is erop gericht nieuwe behandelingen te ontwikkelen die slim gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

SBMC gaat hiervoor twee faciliteiten realiseren: een ontwikkelfaciliteit en een pilot productiefaciliteit.

SBMC zet eerst een ‘pilotfabriek’ op voor regeneratieve geneeskunde in het kader van het groeifonds programma RegMed XB. Dit doen ze samen met een hub in Leiden, Utrecht en Maastricht. Het consortium ontvangt hiervoor 56 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds. Van deze toekenning gaat 12,8 miljoen euro naar het Smart Biomaterials Consortium.

In de pilot productielocatie ligt de focus op de industriële productie van biomaterialen en afbreekbare implantaten. De ontwikkelfaciliteit zal in de nabijheid van de Technische Universiteit Eindhoven worden gerealiseerd. Hier werken partijen samen in projecten aan:

  • de geoptimaliseerde productie en assemblage van biomaterialen (inclusief hydrogelen),
  • het functioneel testen, beoordelen en voorspellen van implantaatfuncties,
  • opschalingsproblematiek, en aan
  • restricties voor klinische productie.

Meer weten?

SBMC is een intiatief van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), de Provincie Noord-Brabant en TU/e. Meer weten over SBMC en RegMed XB? Lees dan verder in het nieuwsbericht van BOM.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Beeld: Brabant Brand Box

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten