Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Bergen op Zoom, drijvende en duurzame waterplanteilanden, Dutch Water Tech

Dutch Water Tech uit Bergen op Zoom bouwt samen met de Green Chemistry Campus duurzame, drijvende waterplanteilanden. Het bedrijf krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy – Green Chemistry Campus’ van de gemeente Bergen op Zoom. Dutch Water Tech is na Fruitleather het tweede bedrijf dat gebruik maakt van de stimuleringsregeling. Het uiteindelijke doel: de waterkwaliteit en biodiversiteit in Nederlandse gemeenten verbeteren met waterplanteilanden op basis van 100% circulaire materialen.

Dutch Water Tech bouwt aan de circulaire economie. Ze innoveren en brengen duurzame producten op de markt. Dit sluit precies aan bij de maatschappelijke opgaven en een van de speerpunten op de Brabantse Wal, de biobased economy. Juist voor dit soort initiatieven hebben we samen met de provincie Noord-Brabant de stimuleringsregeling ingesteld.

~ Jeroen de Lange, wethouder economie, sociale zaken en werkgelegenheid, Bergen op Zoom ~

Lees het hele nieuwsbericht
Bron: Green Chemistry Campus

Over de Stimuleringsregeling Biobased Economy

In september 2020 stelde de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met de Green Chemistry Campus en met behulp van een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant, € 1.187.500,- beschikbaar voor midden- en kleinbedrijven (MKB) uit de Europese Unie die actief zijn in de biobased economy. Er is maximaal € 95.000,- per aanvraag beschikbaar in de vorm van cofinanciering.

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd in de regeling? Lees dan verder op de website van de Green Chemistry Campus.

Samen op weg naar een toekomstbehendig Brabant in 2030 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten