Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Europese vlaggen bij het bericht over subsidie vanuit de Europese Unie REACT-EU

De Europese Unie heeft binnen de lopende Europese regionale programma’s extra subsidie beschikbaar gesteld onder de noemer REACT-EU. Deze extra subsidie is voor een versneld en veerkrachtig economisch herstel van de regio’s na de coronacrisis. Verder moet de subsidie worden ingezet op initiatieven die bijdragen aan de transitie naar een groene en/of digitale economie. Daarvoor hebben de provincies in Zuid-Nederland elk eigen thema’s benoemd. In de periode maart-april hebben ondernemers met innovatieve, startklare projecten die aansluiten op deze provinciale thema’s hun projectaanvragen ingediend.

Goedkeuring projecten

Van de veertig projectaanvragen zijn er nu dertig projecten goedgekeurd. Deze projecten wachten nog op de uitkomst van de toets op financieel technische aspecten. Zodra deze akkoord is, ontvangen ze de subsidie en kunnen ze starten met hun project.

Noord-Brabant zet in op digitalisering zorg, slimme steden, versterking arbeidsmarkt en verduurzaming vastgoed

€ 20 miljoen naar Noord-Brabant

Twintig miljoen euro uit de subsidiepot van REACT-EU gaat naar Noord-Brabant. Het geld wordt verdeeld over veertien goedgekeurde projecten die zich richten op een van de vier thema’s die Brabant aangewezen heeft om veerkrachtig, groen en digitaal uit de crisis te komen. Lees verder in het nieuwsbericht van Stimulus.

Bron: Stimulus
Beeld: Unsplash

Samen op weg naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030! 

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten