Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
bron: IStock | project Sunovate

Wist je dat SolarBEAT in Eindhoven een van de testlocaties is van het Europese project Sunovate? De andere testlocatie is EnergyVille in Genk (Vlaanderen). Op deze gebouwen worden rendementsverhogende (BI)PV folies voor gebruik in ramen en zonnepanelen getest. Om de Europese energie- en klimaatdoelstellingen te halen, met als ultiem doel een energie- en klimaat neutrale gebouwde omgeving in 2050, is het noodzakelijk om het energieverbruik in gebouwen zoveel mogelijk terug te dringen.

Over het project

Het project Sunovate is onderdeel van het Europese programma Interreg Vlaanderen – Nederland en richt zich op slim warmtebeheer in ramen en zonnepanelen. Er worden nieuwe materialen ontwikkeld die actief zonnewarmte reguleren in slimme energiezuinige ramen en warmtewerende zonnepanelen. Hierbij wordt ingezet op de unieke ontwikkeling en integratie van infrarood-lichtregulerende, gepigmenteerde polymeerfolies. Het effectieve gebruik van zonlicht en zonnewarmte kan een grote impact hebben op de energie-efficiëntie van gebouwen. In onderstaand filmpje (Engelstalig) wordt uitgelegd hoe dit precies werkt.

Meer informatie?

Het project Sunovate is geinitieerd door TNO en wordt gefinancierd door het Interreg VL-NL programma, de Nederlandse overheid en de provincies Limburg (NL/ VL) en Noord-Brabant (NL). Op de website van Sunovate lees je meer over dit project, over de ontwikkeling van de producten en de verschillende projectpartners.

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten