Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Peter van Trijen-Energieneutraal wonen met ondergrondse warmteopslag van HoCoSto Brabant Brand Box

Samenwerkingsplatform Symbiosis4Growth buigt zich over de vraag hoe restmaterialen, energie, water en capaciteit van de ene mkb’er kunnen worden ingezet als grondstof voor de andere mkb’er. Door gesprekken en werksessies vinden de bedrijven manieren om reststromen van het ene bedrijf in te zetten als grondstof voor een ander bedrijf. Dit heet industriële symbiose. Symbiosis4Growth zorgt voor boeiende resultaten.

Een succesvolle match leidt uiteindelijk tot kostenbesparing, innovatie en is goed voor het milieu. Daarnaast zorgt het ervoor dat de mkb’ers beter in de regio zijn geworteld. Dit draagt bij aan de economische versterking van West- en Midden-Brabant en Zeeland.

~ Yvette Estourgie – REWIN West-Brabant ~

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van Regio West-Brabant.

Over Symbiosis4Growth

Ontwikkelingsmaatschappijen REWIN West-Brabant, Midpoint Brabant, Impuls Zeeland, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de BOM vormen samen het uitvoerende team van Symbiosis4Growth (S4G) dat met deze zogenoemde reststromen aan de gang gaat. Symbiosis4Growth is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Regio Deal Midden- en West-Brabant en met cofinanciering door de provincie Noord-Brabant en de provincie Zeeland.

Rol van de provincie

Behalve cofinancier zijn we als provincie ook inhoudelijk betrokken bij het samenwerkingsplatform, onder andere als facilitator van werksessies. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de methodiek van industriële symbiose ook wordt ingezet binnen de Green Deal in Waalwijk en de Green Deal in Tilburg. Op dit moment zijn we vooral betrokken in een sturende rol door deelname in het strategisch partneroverleg.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig hoe Brabant samenwerkt aan een economisch krachtige regio? Lees dan verder over Regio Deal Midden- en West-Brabant en Regio-Deal projecten.

 

Beeld: Brabant Brand Box – Peter van Trijen

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten