Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
20210303_105824

De provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland bundelen hun krachten om samen te werken aan innovatie, verduurzaming en economisch herstel in de regio. Binnenkort starten een aantal nieuwe Europese programma’s die ondernemers, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties financieel ondersteunen om te innoveren en verduurzamen. Het eerste programma wat eind deze maand van start gaat is REACT-EU.

Door de Europese fondsen dienen zich allerlei kansen aan en de uitdaging is om daar slim gebruik van te maken.

~ Martijn van Gruijthuijsen – gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling ~

REACT-EU
REACT-EU gaat eind maart van start. Het heet REACT-EU omdat het een directe reactie is van de Europese Unie op de COVID-19 pandemie. Om de middelen zo snel mogelijk weg te kunnen zetten, wordt REACT-EU uitgevoerd binnen de kaders van de lopende EFRO-programma’s, zoals OPZuid. Projecten zijn innovatief, startklaar en dragen bij aan één van de vijf maatschappelijke transities. Daarnaast heeft elke provincie specifieke subsidiabele activiteiten benoemd die van belang zijn voor een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de economie. Lees meer over REACT-EU.

Samen bouwen aan de toekomst van Zuid-Nederland
Gouverneur Theo Bovens van Limburg en de gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen (Noord-Brabant), Jo-Annes de Bat (Zeeland) en Andy Dritty (Limburg) gingen woensdag 3 maart samen in gesprek over regionale uitdagingen, raakvlakken en het regionale hefboomeffect dat ontstaat door samenwerken over de provincie- en landsgrenzen heen. Heb je dit gemist? Dan kun je het webinar terugkijken.

Programmamanagement

Voor de uitvoering van de programma’s op Zuid-Nederlandse schaal staat Stimulus Programmamanagement aan de lat. Deze uitvoeringsorganisatie van de provincie Noord-Brabant heeft namens de drie provincies het mandaat gekregen. Stimulus speelt een belangrijke rol in de totstandkoming van de programma’s, treedt op als vraagbaak en aanvraagloket en voert daarnaast controles uit of het subsidiegeld op de juiste wijze besteed wordt. Lees verder over de verschillende Europese programma’s.

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten