Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
michael-marais-HjV_hEECgcM-unsplash

Welke ambities hebben Europese stakeholders in de e-mobility sector in de komende jaren? En voor welke uitdagingen staan ze? Deze en andere relevante vragen werden besproken op de eMove360° hybride conferentie op 17 en 18 juni 2021. Een aantal Brabantse partijen was erbij.

De focus van deze editie lag op EV-batterijen, laadinfrastructuur, schepen en mobiliteitsconcepten. Door dit soort bijeenkomsten kunnen internationale partners, investeerders en inspiratiebronnen onze stakeholders aanvullen en/of vooruithelpen. In Noord-Brabant zijn er verschillende partijen die zich bewegen binnen de sector e-mobility. Denk bijvoorbeeld aan*:

  • de ontwikkeling van innovatieve EV-batterijen,
  • de vooruitstrevende rol in smart & green mobility
  • de gevorderde uitrol van de laadinfrastructuur.

Over eMove360°

eMove360° is een voornamelijk Duits e-mobility-netwerk met internationale belangstelling en belanghebbenden. Met toonaangevende beurzen en conferenties presenteren ze een breed scala aan toekomstgerichte en duurzame mobiliteitsoplossingen. Van stedelijk en mobiel ontwerp tot geautomatiseerd rijden, batterijtechnologieën, etcetera. De doelgroepen van de beurs zijn ontwikkelaars en ontwerpers, IT-experts, beleidsmakers, maar ook kopers en gebruikers, zoals wagenparkbeheerders en dienstverleners.

Bij de laatste editie in 2019 (eMove360° Europe 2019 – International Trade Fair & Conference for Mobility 4.0 – Electric – Connected – Autonomous) waren er 290 exposanten uit 25 landen en trok het duizenden bezoekers aan. In 2020 en 2021 waren de events vanwege de coronapandemie kleiner en in hybride vorm.

Nieuwsgierig naar meer?

Meer informatie over de diverse evenementen vind je op de website van eMove 360°. Je vindt er ook meer informatie over de beurs van 16 tot 18 november 2021 in Duitsland (München Messe).

*Lees ook:
Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeert in smart mobility platform Tranzer

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!
Beeld: Unsplash

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten