Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
Sportslapp, een bewegingsdata-analysetool voor trainers, coaches en therapeuten, van Kinetic Analysis BV

SPRONG richt zich op het versterken van de (inter)nationale positie van praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Onlangs werden er zeventien SPRONG-groepen gehonoreerd.  Iedere SPRONG-groep krijgt € 1 miljoen subsidie voor de eerste 4 jaar van het traject. De provincie Noord-Brabant heeft drie onderzoeksgroepen ondersteund, namelijk ‘DIGIREAL-XL’, ‘De Circulaire Sprong’ en ‘Living Ecosystem’. 

De onderzoeksgroepen zoeken naar innovatieve oplossingen op verschillende (maatschappelijke) vraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie, zorg, circulaire economie en datagestuurd produceren. Ze werken daarbij samen met publieke partijen, bedrijven, kennisinstellingen en fieldlabs en bundelen op die manier verschillende expertises.

Digitaal, circulair en biobased

De drie SPRONG-groepen DIGIREAL-XL, De Circulaire Sprong en Living Ecosystem zoomen in op verschillende aandachtsgebieden:

  • DIGIREAL-XL bouwt aan een Research, Development en Innovation-centrum met als thema Digital Realities voor sociaaleconomische impact
  • De Circulaire Sprong legt de basis voor een industriële circulaire transitie, en
  • Living Ecosystem richt zich op krachtenbundeling op het gebied van biobased ingrediënten, circulair bouwen en bioplastics.

Over SPRONG

SPRONG is een afkorting voor Stimuleren van PRaktijkgerichte ONderzoeksGroepen en is een initiatief van Regieorgaan SIA. Met SPRONG investeert Regieorgaan SIA in de onderzoeksinfrastructuur van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Het stimuleert de samenwerking tussen onderzoeksgroepen van verschillende hogescholen en ondersteunt hogescholen bij het verder opbouwen en versterken van onderzoeksgroepen.

Wil je meer weten over SPRONG? Lees dan verder.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Beeld: Brabant Brand Box

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten