Spring naar content
NAAR EEN TOEKOMSTBEHENDIGE ECONOMIE
foto van ontwerper en maker van de Gouden Cirkel Award in zijn atelier aan het werk

In juni ontving Botanic Bites uit handen van gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen de eerste Gouden Cirkel Award. Benieuwd wie op 20 oktober de tweede Gouden Cirkel vast mag houden? De Award ligt klaar voor het meest circulaire innovatieve Brabantse bedrijf op dit moment. Tijdens de Dutch Design Week zal gedeputeerde Anne-Marie Spierings de prijs uitreiken.

De Gouden Cirkel Award is oer-Brabants circulair design denken én doen

Een ring van geüpcycelde wijnkurk, plaatmateriaal van olifantsgras en zetmeel uit een afvalstroom van de voedselverwerkende Nederlandse aardappelindustrie. Breng je deze uitbundige materialen samen? Dan heb je bijna de Gouden Cirkel in handen. Een award die in de praktijk brengt wat de provincie zo graag ziet van Brabantse bedrijven en organisaties: innovatie én het lef om circulair te ontwerpen.

The making of…

Circulair ontwerper Joris Petterson legt in onderstaand filmpje uit waarom de prijs letterlijk én figuurlijk uniek is in zijn soort.

De Gouden Cirkel prijst circulaire innovatie in Noord-Brabant

Provincie Noord-Brabant wil in 2030 maar liefst vijftig procent minder primaire grondstoffen gebruiken. Daar is inzet, wilskracht en een scherpe visie voor nodig. Daarom moedigen we innovatieve ondernemers en organisaties aan die onderzoeken wat mogelijk is op circulair gebied. De Gouden Cirkel is een prijs voor diegenen die de toon zetten op het gebied van circulair ondernemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ambities en plannen van de provincie voor een circulaire economie in 2030? Lees dan verder in de uitvoeringsagenda ‘Meerwaarde met kringlopen’.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

Praat mee over dit onderwerp

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gerelateerde berichten