Subsidie voor innovatieve Brabantse ondernemers (SIR)

 
Om als Brabantse economie concurrerend te blijven, is het belangrijk om innovatie blijvend te stimuleren. Nieuwe start-ups en bestaande midden- en kleinbedrijven (mkb) hebben vaak innovatieve ideeën, producten of diensten, maar missen het budget om dit verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat deze innovaties niet verloren gaan, ondersteunt de provincie deze ondernemers met de regeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR). Op 1 februari 2024 opent de derde - en tevens laatste - subsidieronde. De regeling sluit op 1 oktober 2024.
 

 

 
 

 

Innovatieve mkb en start-ups

De SIR-regeling vult een gat in de financieringsketen van de provincie en haar partners om de economie te stimuleren. Of het nu gaat om kleine start-ups of grotere mkb-bedrijven. De SIR-regeling loopt in drie tranches:

  • 10 maart 2022 tot en met 1 oktober 2022
  • 1 februari 2023 tot en met 1 oktober 2023
  • 1 februari 2024 tot en met 1 oktober 2024

Belangrijke voorwaarde is dat het project wordt uitgevoerd in de regio West-Brabant, Midden-Brabant, Noordoost-Brabant of Zuidoost-Brabant.

 
 

Meer weten? 

Voor inhoudelijke ondersteuning bij het opstellen van de aanvragen, adviseert de provincie om contact op te nemen met onderstaande regionale ontwikkelmaatschappijen. Afhankelijk van de regio waarin jouw onderneming gevestigd is.

 

Klik op de afbeelding hiernaast om te vergroten of te downloaden (PDF).

 

 

 

 Aanvragen subsidie

Alle voorwaarden zijn te vinden op de provinciale website. Hier kan ook de subsidie worden aangevraagd.

Innovatie bestaande MKB-ondernemingen

Innovatieve start-ups

 

 

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen