Brabantse Aanpak Circulair Bouwen

21-03-2022

Circulair bouwen is helemaal van deze tijd. Afgelopen week werd het manifest ‘Brabantse Aanpak Circulair Bouwen’ ondertekend. Het moet ertoe leiden dat er minder grondstofverbruik, CO2, stikstof, afval en water verbruikt wordt door bouwprojecten.

Anne Marie Spierings, gedeputeerde Circulaire Economie, ondertekende het manifest namens de provincie Noord-Brabant.

Deze uitgangspunten maken wat ons betreft de concurrentiepositie van de Brabantse bouwsector sterker, biedt productiekansen voor biobased grondstoffen door de agrarische sector, én verbetert de gezondheid van de Brabander. Door samenwerken met de hele bouwketen versnellen we de transitie naar een circulaire bouw en uiteindelijk naar een circulaire samenleving.

Door het gebruik van biobased materialen in woningen te gebruiken is het mogelijk om de luchtkwaliteit en vochtregulatie te verbeteren.

Doe je mee?

De ondertekenaars noemen zich een ‘open ecosysteem’. Dit betekent dat we van architect tot sloper, van opdrachtgever tot opdrachtnemer uitnodigen om aan te sluiten. ‘Zolang je dezelfde ambitieuze doelen stelt voor circulair bouwen in Brabant,’ is een voorwaarde volgens het manifest. Wil jij ook graag aansluiten? Neem dan contact op via e-mail met marie-sophie@albaconcepts.nl

Vervolg Brabantse Aanpak Circulaire Bouw

De komende tijd laten de aangesloten leden van dit open ecosysteem zien hoe zij de afspraken vertalen naar daden. Aan de hand van interviews, video’s en gesprekken delen zij hun kennis en geven ze inzage in hun bouwprojecten. Zo hopen ze van elkaar te leren en anderen te inspireren om zich aan te sluiten.

Op naar een toekomstbehendige economie voor Brabant in 2030!

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen