THEMA
TALENT & ARBEIDSMARKT

We willen graag dat iedereen in Brabant klaar is voor de economie van morgen. Duurzaam inzetbaar zijn en je een leven lang kunnen blijven ontwikkelen, daar gaan we voor! We hebben mensen nodig op alle opleidingsniveaus als het gaat om kennis en vakmanschap. Samen maken we van Brabant dé provincie waar je moet zijn om opgeleid te worden voor de banen van de toekomst. Doe je mee?

 
 

Onderwerpen bij dit thema

 

Talent benutten

De arbeidsmarkt is krap door vergrijzing en ontgroening. Het beschikbare arbeidspotentieel moeten we zo goed mogelijk benutten.

  Meer lezen

Talent ontwikkelen

Het is van belang om bekend te staan als regio waar talenten en hun kinderen zich voortdurend kunnen ontwikkelen.

  Meer lezen

Talent aantrekken

Met extra aandacht voor de sectoren zorg, onderwijs, techniek en ICT streven we ernaar (internationaal) talent aan te trekken.

 Meer lezen

 

Talent behouden

Veel hoger opgeleid talent verlaat de regio. Een aantrekkelijk werk-, woon-, leef- en leerklimaat is een belangrijke voorwaarde om talent te behouden. 

 Meer lezen

 

 

 

 

Actueel 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"233199"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"6000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Alle actualiteiten

Op de hoogte blijven van dit thema?

Meld je dan aan voor meer nieuws over Talent & Arbeidsmarkt en achtergrondinformatie over toekomstbehendige projecten.

Aanmelden

 

 

 

MEER OVER DIT THEMA

 

"Een wendbare en weerbare arbeidsmarkt die het interessant maakt voor bedrijven en talenten om zich hier te vestigen."

 

Dat is onze ambitie voor een toekomstbehendig Brabant. In de kenniseconomie van Brabant maakt talent het verschil. Daarom stimuleren we het ontwikkelen, behouden en aantrekken van talent.

Naar actieplan arbeidsmarkt

 

 

 
 

 

 
 

  

 

GERELATEERDE THEMA'S

 

 

CLUSTERS & CAMPUSSEN

 

CIRCULARITEIT & DUURZAAMHEID

 

DATA & DIGITALISERING

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen