€123 miljoen beschikbaar om personeelstekort in techniek en ICT aan te pakken

13-06-2023

Het kabinet heeft aangekondigd dat het 123 miljoen toewijst voor de aanpak van het personeelstekort in de techniek en ICT. Dit geld is afkomstig uit het Nationaal Groeifonds en maakt deel uit van het Actieplan Groene en Digitale banen.

Waarom een betere aansluiting nodig is

Het doel van deze investering is om de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven te verbeteren. Voor de Nederlandse economie is het beroepsonderwijs belangrijk als het gaat om groei- en concurrentievermogen. Sinds 2010 investeert Nederland daarom in publiek-private samenwerkingsverbanden om de aansluiting tussen beroepsonderwijs en het bedrijfsleven te versterken. Waarom is er een betere aansluiting nodig? Dat heeft te maken met deze 3 punten:

  • Mensen kunnen zich een leven lang blijven ontwikkelen
  • Innovaties in het bedrijfsleven worden gestimuleerd
  • Het productiviteitsniveau van mkb’ers gaat omhoog

Digital Industry Boost in Brabant

Dankzij de bijdrage uit het Nationaal Groeifonds kunnen bestaande publiek-private samenwerkingen worden uitgebreid. In Brabant werkt het consortium ‘Digital Industry Boost’ aan een impuls op digitaliseren. Daar wordt de bestaande samenwerking tussen mkb-bedrijven uit de maakindustrie en het onderwijs uitgebreid.

Samenwerkingsverbanden worden opgeschaald door bijdage

Deze Rijksbijdrage zorgt ervoor dat publiek-private samenwerkingen in 15 samenwerkingsverbanden door investeringen verder worden opgeschaald. Hierdoor kunnen meer scholieren, werkenden en werkzoekenden worden opgeleid voor een baan in techniek of ICT!

Afbeelding: Arenda Oomen Fotografie 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen